Genealogie familie Camfferman

Generatie IV-d

Magdalena Camfferman is geboren op zaterdag 3 december 1814 om 04:30 in Naaldwijk, dochter van Barend Camfferman en Martijntje Solleveld. Van de geboorte is aangifte gedaan op dinsdag 6 december 1814 met als getuigen: Aaldrik Philippus Camfferman [broer] en Carel Camfferman [broer]. Zij is gedoopt op zondag 4 december 1814 in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Klik voor foto in apart venster
Rouwadv. Magdalena Camfferman

Magdalena is overleden op maandag 13 augustus 1838 om 11:00 in Naaldwijk, 23 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op woensdag 15 augustus 1838 door Aaldrik Philippus Camfferman [broer] en Jan de Kok.

Aaldrik Philippus Camfferman: broeder der overledene.
Jan de Kok: zwager der overledene.
Overleden in het huis: Wijk A, nr. 71 te Naaldwijk.

Magdalena trouwde, 22 jaar oud, op zaterdag 15 juli 1837 in Naaldwijk met
Hendrik van den Berg, 26 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Aaldrik Philippus Camfferman [broer bruid], Hillegert Caarten Camfferman [broer bruid], Johannes van Dijk en Jan de Kok.

Over Hendrik staat vermeld: "fungerend Schoolonderwijzer; schutter bij de vierde afdeeling Zuid Hollandsche Schutterij, geboren te Benthuijsen en met onbepaald verlof alhier"
Hillegert Caarten Camfferman: broeder der bruid

Hendrik is geboren op zaterdag 6 oktober 1810 in Zegwaard, zoon van Jacob van den Berg en Marijtje Klapwijk. Hij is gedoopt op zondag 14 oktober 1810 in Benthuizen met als getuige: Mietje Klapwijk.

Klik voor foto in apart venster
Doop Hendrik in Benthuizen
In het doopboek van Benthuizen staat:
"Den 14e October is gedoopt
Een zoon Hendrik
geboren den 6e dito
Ouders: Jacob van den Berg en Marijtje Klapwijk
Getuigen: Mietje Klapwijk
Dit kind onder Zegwaard behoorende wordt op Concent van den Pred.k van Zegwaard alhier gedoopt."
Woonplaats: Zegwaart.

Hendrik is overleden op maandag 22 juli 1889 in Naaldwijk, 78 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op dinsdag 23 juli 1889 door Arij van der Hoeven en Johannes Arinus de Bruin.

Beide aangevers: bekende
Overleden in het huis Wijk A, nr 154 in Naaldwijk.
In de akte wordt alleen Grietje Franken vermeld.

Klik voor foto in apart venster
Rouwadv. Hendrik van den Berg

Hendrik trouwde later op zondag 15 november 1840 in Hazerswoude met Grietje Francken (1814-1875).

Beroepen: onderwijzer, hoofd der school (totaal 60 jaar onderwijzer waarvan 50 jaar als hoofd van de school)Hendrik kwam in 1835 naar Naaldwijk. Daarvoor werkte hij als onderwijzer in Hillegersberg. Na het overlijden van Barend wilde het gemeentebestuur Hendrik tot hoofd der school benoemen, maar van de schoolopziener diende er eerst een oproep voor sollicitanten en een vergelijkend examen komen. Hendrik kwam niet als hoogste uit deze test, maar degene, die dat wel lukte, trok zich terug, zodat het gemeentebestuur van Naaldwijk al zijn krachten heeft aangewend om Hendrik toch benoemd te krijgen.

Hendrik came to Naaldwijk in 1835. Before that he worked as a schoolteacher in Hillegersberg (now part of Rotterdam). After the death of Barend the city council of Naaldwijk wanted to name Hendrik as the headmaster of the school, but officials wanted a call for applicants and an official exam first. Hendrik had not the highest score in this test, but the one who had, did not apply for the job, so that the city council worked hard to get Hendrik appointed.

Klik voor foto in apart venster
Benoeming hendrik als onderwijzer in Naaldwijk

In 1842 verscheen van de hand van Hendrik een boekje: "Proeve eener beknopte beschrijving van Naaldwijk".

In 1842 Hendrik wrote a little book which described in brief the city of Naaldwijk.Kind van Magdalena en Hendrik:

  1. Jacob Franciscus van den Berg, geboren op zondag 1 oktober 1837 om 01:00 in Naaldwijk. Van de geboorte is aangifte gedaan op maandag 2 oktober 1837 met als getuigen: Hillegert Caarten Camfferman [oom moederszijde] en Jan de Kok.
    Klik voor foto in apart venster
    rouwadv. Jacob F. van den Berg
    Jacob is overleden op vrijdag 24 november 1854 om 14:00 in Naaldwijk, 17 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op zaterdag 25 november 1854 door Bernard Samuel van Deinse en Cornelis Kolling.
    Overleden in het huis Wijk A, nr 75 te Naaldwijk.


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 06 March 2021.